MONTE MINERALE

Prirodna mineralna voda

Monte Minerale prirodna mineralna voda pokazuje savršenu ravnotežu u svim svojim segmentima, nabavljenim iz jedinstvenosti naše domovine. Ova voda treba biti uparena s mekim, mirisnim vinom s umjerenim alkoholom.

Kako bi se osiguralo savršeno skladno usklađivanje vode i vina, važno je primijeniti načelo uzajamnog dogovora između čula mirisa i ukusa. Prema tom načelu da bi se pravilno uklapila sa vinom koje prati, voda mora biti jednaka ili nešto iznad ili ispod intenziteta ukusa u odnosu na vino.

Monte Minerale prirodna mineralna voda se ne uklapa dobro sa jakim, strukturiranim i punim tijelom vina koje nadilazi svoje nježne nijanse. Umjesto toga, ova voda je idealna za mekano, nestrukturirano vino s umjerenim alkoholnim procentom.
Evo nekoliko preporučenih kombinacija: svježa i voćna bijela vina, bijela vina rafinirana u hrastovim bačvama, aromatična slatka pjenušava vina, mlada crvena vina i pjenušava vina.

Klasična pjenušava vina i šampanjac trebaju biti popraćena isključivo prirodnom mineralnom vodom Monte Minerale jer su puna prefinjenih, elegantnih aroma i ukusa.

Kad pijete samo crveno vino, bez hrane, može ga pratiti prirodna mineralna voda Monte Minerale kako bi u dužem vremenskom intervalu uživali u njegovom djelovanju na nepce
Image

Gazirana mineralna voda

Kada gaziranu mineralnu vodu Monte Minerale pijete sa vinom, minerali, tekstura i kisjelost vode utiču na osjećaj i užitak.

Taj komplementarni proces naziva se usklađivanje. Hrana i vino međusobno djeluju i međusobno prenose različite karakteristike ukusa.

Monte Minerale gazirana mineralna voda je namijenjena za čišćenje nepca i poboljšanje osobina hrane i vina. Važno je da ukus vode, vina ili hrane ne bi treba da nadvladaju jedni druge.

Prirodna gazirana voda Monte Minerale bi trebala biti u kombinaciji sa vinom koje ima pun ukus, koje je bogato taninima i visokom kiselinom, tako da se dvije tečnosti ne nameću jedna na drugu.
Image